Ava's Review

Advertorial

De tre beste airfryerne i 2022

Ikke invester i en airfryer før du har lest dette…

Annonseinformasjon

Jens Dahl

Jens er en livslang teknologientusiast som nylig har sluttet i jobben som ingeniør for å skrive om teknologi og mekanikk. Når Jens ikke forsker på elektronikk og hvitevarer, koser han seg med terrengsykling i skogen med sønnen.

Vurderer du å investere i en airfryer, men er du usikker på hvilken du skal velge blant de mange modellene på markedet? Les videre her…

De siste månedene har airfryere blitt populære blant tusenvis av dansker, og det er absolutt ikke uten grunn.

I tillegg til å kunne lage deilige måltider med lavt fettinnhold, dobbelt så raskt som din vanlige ovn, kan du også spare mye penger på gass-/strømregningen ved å bytte ut bruken av en ovn med en airfryer.

Faktisk har sju av ti forbrukere sagt at airfryeren deres har spart dem for halvparten av strømforbruket deres (på matlaging).

Og siden strø,prisene snart vil stige ytterligere, blir en airfryer bare en bedre investering for hver dag som går…
Men det er bare en brøkdel av fordelene med en airfryer…

10 grunner til å investere i en airfryer/hvorfor du bør investere i en airfryer:

De fleste liker usunne retter som pommes frites og nuggets, men unngår dem helst på grunn av det høye fett- og oljeinnholdet.
Med en airfryer kan du lage mange av de usunne rettene uten å måtte bekymre deg for fett og kalorier.
En airfryer bruker betydelig mindre olje enn en vanlig ovn, og kan fjerne opptil 70 % av kaloriene fra fete retter uten å påvirke smak eller tekstur.
Det tar vanligvis 15-30 minutter for en vanlig ovn å forvarme og da kan selve oppvarmingen av ingrediensene ta opptil flere timer (avhengig av hva du lager).
En airfryer kan nå opptil flere hundre grader på bare noen få sekunder, noe som gjør hverdagen enklere for de fleste forbrukere.
En vanlig ovn må først bruke energi på å forvarme hele ovnen og deretter bruke lang tid på å varme ingrediensene dine.
Med en airfryer slipper du å forvarme og du gjør matlagingen raskere og sparer dermed på energiforbruket.
I våre studier har vi sett at det er halvparten så dyrt å lage mat i en airfryer som i en elektrisk eller gassovn.
De fleste retter laget i en airfryere vil kreve mindre opprydding.
I tillegg til å måtte bruke betydelig mindre olje, skjer all oppvarming/steking inne i airfryer, i stedet for å måtte steke i panne/gryte og smøre kjøkkenet inn med olje.
Når du tilbereder mat i airfryeren, varmes luften rundt maten opp til høy temperatur. Dette skaper et varmt og tørt miljø som ikke bidrar til bakterievekst. På den annen side, når maten tilberedes i en ovn, forblir luften rundt den fuktig og varm, noe som gjør det til et perfekt miljø for bakterier å trives. Derfor er det mindre sannsynlig at luftstekt mat blir ødelagt og forårsaker matforgiftning.
Vi har alle forsøkt å gi en kotelett eller et parti med poteter for mye i ovnen.
Du vil ikke ha dette problemet med en airfryer.
Den fordeler varmen jevnt uten at du trenger å snu eller røre ingrediensene dine, og holder også på fuktigheten i ingrediensene.
Den jevne varmen gjør også at ingrediensene dine beholder flere næringsstoffer da de utsettes for mindre direkte varme.
Det er sjelden en fornøyelse å måtte rengjøre en ovn, og det betyr også at de fleste gjør det for sjelden (noe som er ganske uhygienisk).
Med en airfryer kan du bare sette beholderen i oppvaskmaskinen, og du er nesten klar for et nytt fettfattig måltid.
De fleste airfryere har et støynivå på ca. 55dB (en normal samtale mellom to personer er 60dB).
Hvis du har vært på jobb hele dagen, er det ganske behagelig å slippe å stå i støyen fra komfyren/ovnen din mens du lager mat.
Mange airfryere kommer med forskjellige programmer designet for ulike retter.
Det betyr at du kan velge mellom hundrevis av deilige retter, uten å måtte tenke på hvor lenge ovnen må forvarmes, hvor lang tid maten må ha osv.
Ganske enkelt må du bare forberede ingrediensene, finne det riktige programmet og la airfryeren gjøre resten.
Når det kommer til matlaging, er sikkerhet alltid det viktigste. Ingen ønsker å bli skadet på kjøkkenet eller, enda verre, starte en brann.
Airfryer tilbereder maten ved å sirkulere varm luft rundt den (på samme måte som en varmluftsovn).
Det betyr at det ikke er behov for olje, noe som kan være en stor brannfare.
I tillegg tilbereder airfryern maten jevnere enn for eksempel steking i panne, noe som betyr mindre risiko for forbrenninger

Det finnes imidlertid mange forskjellige modeller på markedet, så det er ikke overraskende at du ikke vet hva du bør velge.

Hvis du ikke vet hvilke funksjoner du skal se etter, og enda viktigere: hvilke funksjoner du bør unngå, kan du lett ende opp med å betale en overpris og kaste bort pengene dine på en airfryer som ikke dekker dine behov.

Derfor har Forbrukervejledningen de siste seks månedene gjennomført en stor test av mer enn 27 forskjellige airfryere fra forskjellige merker, med mål om å finne den beste airfryeren i 2022.

Vi har vurdert 27 airfryere etter disse 10 kriteriene::

Da vi var halvveis i undersøkelsen vår, ble jeg, som tidligere ingeniør, overrasket over å finne ut hvor mye man faktisk kan betale for mye for en airfryer…
Jeg tok faktisk flere av airfryerne fra hverandre, og fant ut at mange faktisk inneholder de samme delene (som vifte, varmeelementer osv.) men at det er stor forskjell på prisene på grunn av merke.
Som ingeniør kunne jeg ikke stole på det, og jeg fant ut at de fleste modellene fra store selskap faktisk legger seg 50% over prisen bare for merket selv.
Imidlertid var det en spesiell airfryer som overrasket oss…
Den kommer fra et dansk selskap som har fokusert på å skape det beste produktet til den beste prisen, i stedet for å tung markedsføring og merkevarebygging.
Det betyr at det nå finnes en airfryer med alle de samme delene og komponentene som fra de store selskapene, men til en brøkdel av prisen.

Disse fem tingene bør du huske på:

Jo bedre luftsirkulasjon i en airfryer, jo mindre olje trenger du å bruke i matlagingen.
I vår studie fant vi at en airfryer som inneholder «360 graders vifter» krever langt mindre olje i maten enn airfryere med normale vifter.
Så hvis du vil spare på kaloriene, anbefaler vi å se etter en modell med 360 graders vifte.

Hvis du vil være sikker på å få et resultat som er sprø på utsiden, men som fortsatt er saftig og deilig på innsiden, se etter en modell som har temperaturovervåking.

Ikke alle airfryere har temperaturovervåking, noe som gjør at temperaturen kan svinge, og dette resulterer i at ingrediensene enten blir for tørre eller bare ikke sprø nok.

Hvis du ikke liker å vaske opp for hånd, se etter en airfryere med en oppvaskmaskinvennlig beholder.

Noen beholdere er belagt med materiale som gjør at de må vaskes for hånd, og hvis du uansett skal bruke penger på en ny airfryer kan du like gjerne velge en modell som gir deg så lite oppvask som mulig (fordi det går sjelden utover prisen).

Enkelte airfryere krever at du selv stiller inn tid og temperatur hver gang du skal lage mat. Dette kan både være positivt (fordi du er tvunget til å finne mange oppskrifter på internett), men det kan også være veldig upraktisk da du lett kan gi maten for mye eller for lite effekt (hvis du ikke har brukt airfryer før).

Med forhåndsinnstilte programmer kan du lett begynne å lage de mest grunnleggende rettene som f.eks biff, pommes frites, brød, stekte grønnsaker, etc.

Fire tingene du bør unngå:

På grunn av den økende populariteten, er det nå mange billige airfryere som kommer direkte fra Kina og som mangler flere sikkerhetsfunksjoner.

Det er viktig å huske at en airfryer er en enhet som kan nå mer enn 200 grader på bare noen få minutter, og derfor fraråder vi på det sterkeste å velge bort sikkerhetsfunksjoner for å spare noen få hundre kroner.

Mange airfryere har en beholder som knapt kan tilberede et stort måltid for to personer.

Et av de store problemene med å velge en airfryer som ikke har større beholder, er at du må dele opp ingrediensene og varme opp flere ganger hvis du skal lage et måltid til flere personer.

Det betyr at matlaging verken blir raskere eller at du nødvendigvis sparer strøm.

Til tross for at de fleste airfryere generelt sett er mindre støyende enn ovner og komfyrer, er det fornuftig å gå for en modell som knapt kan høres.

I vår undersøkelse fant vi at det er stor forskjell på støynivået til modellene, og de som bråker minst har som oftest teknologi utviklet for å redusere støy.

En god «tommelfingerregel» er å gå for en airfryere som har indikert under x dB i støynivå (og dersom dette ikke er angitt av merket/forhandleren, er det best å unngå den oppgitte modellen)

Vi vet ikke hvorfor, men for tiden er det veldig stor variasjon i prisene på airfryere. Det er mange modeller som utfører det samme, men hvor den ene er dobbelt så dyr som den andre.

DE TRE BESTE AIRFRYERNE I 2022

I løpet av de siste seks månedene har vi gjennomført et stort antall tester på over 27 forskjellige airfryere. Dette er de tre beste modellene basert på våre eksperters vurderinger og forbrukeranmeldelser:

1. Cookmaster Air Fryer

Vurdering

A+

Totalkarakter

RESULTATER

9.7 Gns. 97%

9.7/10

STRØMFORBRUK

9.4 Gns. 94%

9.4/10

BRUKERVENNLIG

9.6 Gns. 96%

9.6/10

TIDSFORBRUK

9.3 Gns. 93%

9.3/10

KUNDETILFREDSHET

9.8 Gns. 98%

9.8/10

FORDELER:

ULEMPER: :

FORDELER:

Cookmaster tilbyr utvilsomt den beste verdien for pengene.

Cookmaster har laget et produkt som inneholder den nyeste teknologien, i tillegg til de beste og mest nyttige funksjonene, uten at det trenger å koste en formue.

Alle rettene vi prøvde å lage med Cookmaster endte opp med å bli kjempebra og tilberedt til perfeksjon (uten at vi trengte å gjøre noe annet enn å trykke på to knapper).

Cookmaster bruker blant annet deres unike «HeatSmart»-teknologi som kombinerer 360 graders luftsirkulasjon med de beste varmeelementene og temperaturovervåking 27 ganger i minuttet.

I tillegg var det enkelt for oss å lage mat til nesten hele teamet vårt, siden Cookmasteren har hele 8L størrelse på beholderen, og vi trengte heller ikke å bekymre oss for oppvask siden beholderen tåler oppvaskmaskinen.

Vi var også glade for å se at Cookmaster har de nyeste sikkerhetsfunksjonene.

Prismessig ble vi overrasket over at man kunne få en så god airfryer for så lite penger. Cookmasters «hemmelighet» er at de er et team av ingeniører som har gått sammen for å lage den beste airfryeren, til den beste prisen.

2. Cosori CP258

Vurdering

A+

Totalkarakter

RESULTATER

9.7 Gns. 97%

9.7/10

STRØMFORBRUK

9.4 Gns. 94%

9.4/10

BRUKERVENNLIG

9.6 Gns. 96%

9.6/10

TIDSFORBRUK

9.3 Gns. 93%

9.3/10

KUNDETILFREDSHET

9.8 Gns. 98%

9.8/10

FORDELER:

ULEMPER: :

FORDELER:

På andreplass har vi en airfryer som noen kanskje kjenner til, nemlig Cosorien.

Vi hadde hørt og lest mye om Cosori på nett, så vi var spente på å se om denne airfryeren levde opp til markedsføringen.

For det første er Cosori en veldig god airfryer, og det var helt klart et tett kappløp mellom Cookmaster og Cosori i flere av våre testkriterier.

Cosori er ikke bare vakker i sin design, den lager også veldig god mat.

Nesten alt vi lagde i Cosori ble kjempebra, og takket være de forhåndsinnstilte programmene var det enkelt for oss å komme i gang.

Vi var imidlertid litt opprørt over at størrelsen på beholderen er relativt liten.

En annen utfordring vi hadde var at Cosori bruker litt lengre tid på å forvarme enn Cookmaster.

Det resulterte i at det ble en fin andreplass for Cosori i denne runden.

3. Philips XXL Smart Sense

Vurdering

A+

Totalkarakter

RESULTATER

9.7 Gns. 97%

9.7/10

STRØMFORBRUK

9.4 Gns. 94%

9.4/10

BRUKERVENNLIG

9.6 Gns. 96%

9.6/10

TIDSFORBRUK

9.3 Gns. 93%

9.3/10

KUNDETILFREDSHET

9.8 Gns. 98%

9.8/10

FORDELER:

ULEMPER: :

FORDELER:

På tredjeplass har vi Philips XXL Smart Sense.

Det første vi la merke til med denne airfryeren var den store størrelsen på beholderen, samt en rekke innovative funksjoner som temperaturovervåking, og vi var ikke i tvil om at dette er en airfryer av topp kvalitet.

Deres innovative teknologi kommer imidlertid ikke gratis, og med en mulig høyere strømregning.

Selv om denne airfryeren ga noen fantastiske resultater, var den også en av de dyreste i testen.

I tillegg hadde den også et høyt strømforbruk, noe vi tror kan skyldes teknologien.

Vi kan motta kompensasjon fra enkelte av selskapene hvis produkter er omtalt på denne siden. Som et resultat mottar vi betaling når du kjøper et produkt ved å bruke lenkene på dette nettstedet. Dette nettstedet eies og drives av det samme selskapet som har eierinteresser i visse produkter som vises på denne siden. Denne kompensasjonen og vår eierandel kan påvirke hvordan og hvor produktene vises på nettstedet, inkludert rekkefølgen de vises i. Dette nettstedet inkluderer ikke og vurderer ikke alle produktene i hver kategori. Du kan lese mer om annonsørforholdet vårt her

Copyright © 2023 Forbrukeroversikten

Advertising Disclaimer

We are not able to review all products in a given category. All opinions expressed on this site are our own. This is an advertisement and not an actual news article, blog, or consumer protection update. This site is owned by Seth Media. Therefore the content may not be neutral, objective or independent, and impacts the location and order in which these products appear. As an Amazon associate, we earn from qualifying purchases of certain products. Graphics and product images are provided for illustrative purposes only.

Privacy policy

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque. Dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque. Aliquip esse consectetur sint sint. Incididunt sint aliquip amet excepteur cupidatat. 

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque. Dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque. Aliquip esse consectetur sint sint. Incididunt sint aliquip amet excepteur cupidatat.



At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque. Dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque. Aliquip esse consectetur sint sint. Incididunt sint aliquip amet excepteur cupidatat.

About us

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque. Dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque. Aliquip esse consectetur sint sint. Incididunt sint aliquip amet excepteur cupidatat. 

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque. Dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque. Aliquip esse consectetur sint sint. Incididunt sint aliquip amet excepteur cupidatat.



At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque. Dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque. Aliquip esse consectetur sint sint. Incididunt sint aliquip amet excepteur cupidatat.